Filmlerde görmeyi istemediğimiz sahneler

1-Yapılması zor bir iş vardır. Filmin başrolündeki oyuncudan yardım istenir, ama gelen teklifi önce reddeder. Bu hareket bütün filmlerde klasiktir, kahramanımız bir havalarda bir triplerdedir, bahaneleri vardır, egonun dibine vurmuştur, küskün bir süpermendir (andropoz döngüsündedir). Sonra biraz zaman geçer, ilgi kaybolmaya başlar, ayakları yere iner, tıpış tıpış göreve gider. Bu kaprise bir son verilmesi lazım!

2-50 tane adam öldüren başrol oyuncusu: Başrol oyuncusunun o kadar adam öldürdükten sonra  bir vicdan muhasebesi yapmaması ilginç, Allaha dua etmek, tövbe etmek yok, vur babam vur. İşin ilginç yanı adam doğru düzgün yaralanmıyor bile, ölüp işi başkasının devralması yok, illaki o öldürecek hepsini

3-Zengin erkek, fakir kız yada tersi: Böyle bir aşkı konu alan film çekiliyor ve mutlu sonla bitiyor amagerisi... gerisi boynuz orasını biz göremiyoruz maalesef, hep hayatın toz pempe taraflarını gösteriyorlar, bam telimizden yakalayıp, mutluluğun nirvanasında filmi bitiriyorlar.  Senarist ne kadar karşı olsa, ne kadar bunları birleştirmemek için dirense de  karşısında yönetmen, diğer oyuncular, figüranlar ve halk olunca o da direnemiyor.

4-Uzatılan ölüm sahnesi: Adam kurşunu yiyor sonra bir o yana bir bu yana savruluyor, sanki 20 can çıkıyor bedenden, sanarsın canavar ölüyor, adam gibi öl git işte, çok yapmacık geliyor.
5-Telesekreter sahnesi:Yıl olmuş 2015 hala böyle çekilen sahneler var, Adam eve geliyor, telesekreterden çok önemli haberlerini alıyor, cep telefonun yok mu senin, 80'lerden kurtulun artık
6-Cinayet sahnesindeki dedektifler: Adamın beyni patlamış, etraf kan gölü, yerde boylu boyunca uzanıyor, olayı incelemeye gelen dedektifler (genelde sabahtır ve kahve içiyorlardır bütün cinayetler geceden sabaha işleniyor sanki, gündüz herkes kuzu), sanki orda değillermiş gibi beysbol maçı muhabbeti yapmaları  da hiç değişmeyen sahnelerden .

7-Hamile olan kadının hamile olduğunu kusarak öğrenmesi: Hiç günüm gecikti yada çok aşeriyorum, başım çok dönüyor hamile olabilirim diye bir sahne yok hepsi kusunca anlıyor, sanki kusmuğunda hamilesin yazıyor.

8-Korku filmindeki müzikler:İnanın filmden korkmuyorum, müzikten korkuyorum, sırf müzik çalsa bile aynı etkiyi yapacaktır. Kız bodruma iniyor öyle müzik çalıyor ki bir şey olmaması imkansız

9-İçine şeytan giren kız: Hepside çok masum, dünya tatlısıdır ama şeytan içine bir girer, kız öyle bir değişir ki o olduğunu anlamak için dna testi gerekir, kız en tiz sesten en kalın sese doğru giden sesler çıkarır, kızın sesi olmuştur 6 oktav bas

10-Çarpışma sahnesi: Kızla erkek çarpışır kitaplar yere düşer, gözler kitlenir aşk başlar, bir kerede başlamasın, kız kitabı adamın kafasına geçersin

11-Otelin penceresinden fırlayan adamın havuza düşmesi: O ne yatay atıştır öyle bir kere de havuzun yanına düşsün, önemli değil ölmesin havuzun yanına düşsün.

12-Dakikada 300 kelime yazan bilgisayar hacker'ı: Zannedersin hayat hikayeni 2 dakikada yazabilir misin sorusunun cevabını veriyor, ekrana baktığımızda gördüğümüz şey 10-15 rakamlı şifre girilmesi

13-Uyuşturucu teslimatında problem çıkması: Bir kerede problem çıkmayıversin, sürekli bir terslik oluyor, ticaret ahlakı sıfır.

14-Bomba patlama sahnesi: Bombanın patlamasına saniyeler vardır, kahramanımız patlamayı durdurmaya hazırlanıyordur ki arkadan hey sevgilim der, o da ne var "Dikkatli ol", İyi ki söyledin dikkatsiz olup bombayı patlatmayı düşünüyordum, bu sahneden sonra bombada ki zaman dilimi kaldığı yerden devam eder.

15-Kötü adam, kahramanımızı yakalayıp bütün planlarını anlatır, kahramanımız bir şekilde kurtulup kötü adamın planını çökertir. Az bir çenene sahip çık!

16-Zoom sahnesi: Bir suç araştırılıyordur, kamera zoomlanır, zoomlandıkça netlik artar, karelenme, bulanıklaşma yoktur, aynı kameradan ben de istiyorum.

17-3-4 günlük kirli sakallı, takım elbiseli kravatsız yeraltı aleminin adamı: Genelde yerli filmlerde oluyor, adamın silah taşıdığını, yeraltı aleminden olduğunu herkes biliyor, konuşmalar kısa ve hep özlü sözler kitapçığından, az bir kamufle et kendini, sakalını kes, kotunu, tişörtünü giy, sokak ağzıyla konuş, şaşırt bizi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En faydalı 10 yeşillik

Dünya ile ilgili bazı gerçekler