Eski medeniyetlerin Orion Takımyıldızına ilgisi

Dünyaya 500 ışık yılı uzaklıkta bulunan Orion Takımyıldızı, gece gökyüzünde kolayca görülebilir. Orion takımyıldızına çıplak gözle baktığımızda dört tanesi dörtgen, Orion kuşağı denilen üç tanesi de bu dörtgen içinde eğik bir çizgi üzerine sıralanmış toplam yedi yıldızdan oluşur. Her nedense insanlık tarihinin yolu bu takımyıldızı ile bir çok kez kesişmiştir.
Orion Takımyıldızı

Güney Amerika’da ki Nazca çölünde yere kazınmış çok çeşitli dev figürlerden biri olan örümcek motifinin Orion Takımyıldızının yer küredeki temsili olduğu iddia edilmektedir.

Nazca örümcek motifi
   Mısırda, milattan önce 2560 yıllarında yapılan Keops, Kefren ve Mikerinos piramidi, Orion Takımyıldızındaki üç yıldızla aynı hizadadır. Belçikalı araştırmacı Robert Bauval'in yaptığı araştırmaya göre Orion Takımyıldızının o tarihteki konumu Giza Piramitlerinin konumuyla 45 derecelik bir sapma gösteriyordu. Bauval bir bilgisayar programı yardımıyla Orion Takımyıldızıyla piramitlerin birebir aynı doğrultuda olduğu tarihi tarayınca karşısına Milattan önce 10500 yılı çıktı. Bu zaman dilimi Mısırlıların Mutlu Çağ dedikleri presesyon döngüsünün en alt noktasına rastlıyordu. Kendilerinden çok önce olan bir dönemi anmak için piramitlerin konumlarını o şekilde ayarlayabilecek astronomi bilgisine nasıl sahip olabiliyorlardı. Piramitleri yapan 4. Sülalenin yıldız dinine inanmakta oldukları ve atalarının da Sirius ve Orion yıldız kümesinden geldiği ve ölen firavunların ruhunun da bu yıldızlara gideceği inancı nedeniyle bu piramitlerin çok hassas bir hesaplama ile bu yıldızlara hedeflenmiş olduğu söylenmektedir. Ne tuhaftır ki Nil  Nehri’nin bu piramitlere göre yeri ile Samanyolu’nun Orion Takımyıldızına göre                                                                          
yeri aynı şekildedir.

Giza Piramitleri
Şanlıurfa'da günümüzden 13. 000 yıl önce bir tepe üzerine kurulan, Cilalı Taş Devrinden kalma mabet olan Göbeklitepe'de bulunan dikili taşların hizalanması da Orion takım yıldızını işaret etmektedir. Ayrıca taşlara çizilmiş olan Kanaga sembolü de Orion takımyıldızını işaret eder. Kanaga sembolü H harfine benzer.
Şanlıurfa Göbeklitepe

Meksika'daki Teotihucan Piramitlerinin konumları, Orion Takımyıldızınının yerdeki yansıması olacak şekilde yapılmıştır. Bu kent ile ilgili gizemlerden biri de kentte yaşayanların bilinmeyen bir nedenle kenti aniden terk etmiş olmalarıdır.
2010 yılında Avrupa Uzay Ajansı (ESA) bilim adamları, Orion Takımyıldızından gelen ışığı Hifi spektrumuyla ayrıştırarak, yaşamı sağlayan organik molekülleri ( su, karbon monoksit, formaldehit,
Meksika  Teotihucan 
metanol, dimetileter, hidrojen siyanür, sülfür oksit , sülfür dioksit ve izotop benzerleri) Orion takımyıldızında bulmuş. İnsanın aklına bir takım sorular takılmıyor değil. Bu kadar yapının orayı işaret etmesi neden? Uzayda o kadar yıldız varken neden Orion Takımyıldızını işaret ediyor? ve orada yaşamı sağlayan organik moleküllerin bulunması, bunlar bir tesadüf olabilir mi? Belki Orion takımyıldızından zeki canlılar geldi, bu çizimleri ve yapıları yaptırdı.

Orion Takımyıldızında bulunan Betelgeuse dev yıldızı bir süpernovaya dönüşmek üzere. Bu dönüşüm uzun bir süreç. 1993 yılından 2009 yılına kadar çapı yüzde 15 kadar küçülmüş. Yıldız yakıtını tüketiyor, gittikçe küçülecek sonra patlayacak . Ne zaman olur bilinmez . Uzmanlar bize herhangi bir zararının olmayacağını söylüyorlar.
Tıpkı Star Wars filminde Luke Skywalker’ın Tatooine gezegeninde iki güneşi görmesi gibi gökyüzünden bu şekilde görüneceği ve birkaç hafta süreceği kozmik fenomenler arasında.Patlamadan sonra Dünyanın bazı bölgelerinde insanların beyaz gecelerle tanışacağı, bazı bölgelerinde ise gündüz aydınlığının 2-3 saat uzayacağı söyleniyor.1054 yılında Çin ve Arap astronomlar tarafından kayıtlara alınan bir süpernova neticesinde oluşan Yengeç Bulutsusu, bize uzaklığının 6000 ışık yılı olmasına rağmen haftalarca Venüs'ten daha parlak görünmüş ve yaklaşık iki yıl boyunca da çıplak gözle izlenecek parlaklığa sahip olmuş.
Star Wars filmi,Luke Skywalker Tatooine Gezegeni

1054 yılında ki patlama
Bu yüzden bu zeki canlılar kendilerine yeni dünyalar arıyor olabilirler. Bu canlıların sonuçta varlığı ispatlanmış değil. Uçan cihazlarıyla ilgili birçok fotoğraf ve görüntü mevcut fakat hiçbir devlet kabul etmiş değil. Belki de ufo fotoğraf ve video görüntüleri birer aldatmaca fakat bulunan çizimler, yapılmış olan yapıtlar, Ori
on Takımyıldızında yaşama dair organik bileşiklerin bulunması ve Betelgeuse yıldızının bir süpernova patlamasına maruz kalacağı bir gerçek.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En faydalı 10 yeşillik

2. Dünya Savaşı ile ilgili bazı gerçekler

Bruce Lee'nin Psikolojisi